Pitsinen fade-paita

Tänään on Jyväskylän neulefestareiden ensimmäinen päivä, ja sain juuri sopivasti uuden paidan valmiiksi festaririentoihin. Lankana tässä on hyvin ohut, sataprosenttinen villa, ja niin ollen vaate sopiikin loistavasti näihin Suomen sateisiin, koleisiin kesäkeleihin!

 

LittleBird1

 

Find Your Little Bird
Ohjeet: Little Bird & Find Your Fade
Koko: XS/S
Lanka: Isager Strik Spinni (Wool 1), 5 eri sävyä
Puikot: 2,5 mm
Langan menekki: yhteensä 176 grammaa = 1095 m

 

Tästä paidasta minulla onkin paljon sanottavaa! Aloitetaan vaikka tuosta nimestä, joka tulee siis paitaan käyttämistäni kahdesta ohjeesta. Paita on neulottu kokonaan Veera Välimäen Little Bird -paidan ohjeella, ja inspiraation raidoitukseen olen saanut Andrea Mowryn suunnittelemasta Find Your Fade -huivista. Fade-asioiden pointtina on liukuväriefektin luominen neuleeseen, ja vaikka yleensä liuku tehdään vähän kirjavammilla langoilla, olen ihan tyytyväinen myös tähän yksiväristen lankojen sekoittamiseen. Toki toiset liukumat ovat vähän selvempiä kuin toiset, mutta ainakaan omasta mielestäni edes selvin siirtymä ei näytä mitenkään silmiinpistävältä.

 

LittleBird2

 

Langasta puheen ollen, ihan ensimmäisenä täytyy mainita, että en ole maksanut niistä penniäkään. Voitin nimittäin lankakauppa Titityyn järjestämän facebook-arvonnan viime syksynä, ja sain siitä nämä viisi vyyhtiä Isagerin Spinniä omakseni. Kotiin päästyäni pyörittelin vyyhtejä jonkin aikaa aivan ihastuksissani, mutta hyvin nopeasti visio ohuesta ja kevyestä villapaidasta alkoi muodostua – 250 grammaa näin ohutta lankaa riittäisi taatusti kokoiseeni vaatteeseen.

Olin muutenkin jo pitkään haaveillut Little Birdin neulomisesta, ja huolimatta pienestä paksuuserosta langan ja ohjeen suosituksen välillä päätin ottaa mallin puikoille. Muistaakseni neuletiheyteni ei ihan täsmännyt ohjeen tiheyteen, mutta otin laskimen käteen ja muutamien laskutoimitusten jälkeen päädyin neulomaan paidan vähän soveltaen kokojen XS ja S välimaastosta 2,5 mm puikoilla. Kaikeksi onneksi säätäminen meni juuri nappiin, ja sain visioimani, hieman alkuperäistä ohjetta ryhdikkäämmän ja istuvamman paidan!

 

LittleBird3

 

Ravelryn projektisivuni mukaan olen aloittanut neulomisen joulukuussa 2017, ja paita valmistui nyt heinäkuun alussa 2018. Koen silti projektin valmistuneen suhteellisen nopeasti, sillä aktiivista neulomista tähän aikaan mahtuu ehkä kolmisen kuukautta. Välissä koin aivan totaalisen motivaation romahduksen, sillä hihojen aloittaminen ei olisi huvittanut yhtään, enkä millään halunnut ottaa vastuuta raitojen pituuden laskemisesta. Olin ajatellut, että teen paitaan ohjeen mukaiset 3/4-pituiset hihat, mutta melko alas laskeutuva olkapää sekoitti ajatukseni raitojen pituudesta ja aloin epäröidä. Mietin jo sitäkin vaihtoehtoa, että olisin neulonut hihat yksivärisinä, mutta onneksi en tehnyt niin! Lopulta nyt toukokuussa keräsin itseni ja päätin heittää koko hihat aivan lonkalta – päätin, että niistä tulee sellaiset kuin tulee ja sillä siisti. Riskinotto kannatti jälleen, ja myös hihoista tuli juuri sellaiset kuin halusin. Koko projekti on käytännössä siis yhtä onnistunutta arvontaa, eli nyt ei ehkä vähään aikaan kannata odotella menestystä missään kilpailuissa!

 

LittleBird4

 

Kaikesta säätämisestä ja mietintämyssyn hieroskelusta huolimatta lopputulos on mielestäni kaiken taistelun arvoinen. Pitsiosioiden ansiosta Little Bird oli hauskaa neulottavaa isosta silmukkamäärästä huolimatta, ja Spinni saa minulta neulottavuuden osalta täydet pisteet. Lanka on tuntumaltaan melko karhea ja rouhea, mutta pitsit erottuvat siitä huolimatta hyvin. Kastellessani neuleen lorautin veden sekaan reilusti villapesuaine Soakia, joka pehmensi lankaa sen verran, että käsivarret eivät enää kutia paidan sisällä. Uskoisin, että neule pehmenee myös käytössä vielä jonkin verran, sillä pari postausta sitten esittelemäni Winterlyn tapaan tästäkin taisi heittämällä tulla luottoneule ja aktiivista käyttöä on siis luvassa!

Kuten alussa mainitsinkin, tänä viikonloppuna on Jyväskylän neulefestarit ja aion ehdottomasti vetää uuden paidan päälleni kun lähden mukaan rientoihin. Oletteko te lukijat tulossa festareille? Olisi kiva moikata, jos satumme törmäämään Toivolassa! Olen ainakin viikonloppuna jokaisena päivänä paikalla, ja tänäänkin saatan mennä Käsityön Museolla järjestettävään neuleiltaan. Joka tapauksessa rentoa viikonloppua kaikille, ja kuulumisiin!

❤: Emmi

7 kommenttia artikkeliin ”Pitsinen fade-paita

    1. Kiitos! 🙂 Kyllähän nuo onneksi lopulta toimivat, vaikka myönnän että ensimmäisen värinvaihdoksen jälkeen vielä hieman epäilytti!

      Tykkää

    1. Kiitos, Maija! Tämä on kyllä ihan ehdottomasti yksi mun lempineuleista juuri keveytensä takia, se lämmittää hyvin mutta ei tunnu yhtä raskaalta kuin paksummat paidat. Suosittelen lämpimästi, ainakin minulla tämä neuloutui yllättävänkin nopeasti! 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s