Tilannepäivitys

Moikka taas, pitkästä aikaa! Olen ollut sekä kiireinen että laiska, enkä siis ole saanut aikaiseksi kirjoittaa yhtään postausta valmiiksi asti viime aikoina. Nyt päätin kuitenkin palata takaisin, ja ajattelin, että se käy suhteellisen näppärästi tällaisen tilannepäivitys- tai update-postauksen avulla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ajattelin kertoa vähän siitä, mitä olen neulonut viime aikoina ja mitä minulla on tällä hetkellä puikoilla. Sukelletaan siis suoraan asiaan!

 

IMG_7839.CR2

 

Isommista neuletöistä viimeisin valmistunut on tämä yllä oleva Winterly-paita. Ohje on Suvi Simolan suunnittelema, ja lankana käytin tässä Kässäkerho PomPomin Donegal Tweediä. Lankaa kului 235 grammaa eli 940 metriä, ja paidan neulomiseen kului noin kuukausi. Sain sen itse asiassa valmiiksi pari päivää ennen kuin lähdin Leville, mikä oli onni, sillä halusin ehdottomasti kuvata paidan talvisessa Lapissa. Täällä Jyväskylässä ei huhtikuun alussa ollut puhtaita lumikinoksia enää nimeksikään, ja mielestäni paita ansaitsi nimensä mukaiset valkoiset maisemat taustalleen.

 

IMG_7855.CR2

 

Tavallaan on harmi, että en saanut julkaistua paidasta kirjoittamaani postausta heti Lapista paluun jälkeen, mutta tässä joka tapauksessa pari kuvaa. Ravelryn projektisivultani löytyy onneksi muutama lisää!

Heti Winterlyn valmistumisen jälkeen päätin aloittaa kivana pikkutyönä Caitlin Hunterin ihanan Lilou-pipon, joka on yllä olevassa kuvassa. Neuloinkin sen valmiiksi asti kahdessa päivässä, mutta kuten näkyy, se on edelleen päättelemättä. Sooloilin lankojen kanssa vähän liikaa – otin siis ohjetta hieman paksumpaa lankaa ja ajattelin sen suttaantuvan ohuemmilla puikolla ja pienemmän koon neulomisella – ja lopputuloksena on pipo, joka ei sovi oikein kenenkään päähän. Se on liian iso, pituus on tosi hassu ja alpakkainen päälaki on yksinkertaisesti ihan järkyttävän epäsiisti. Lisäksi resori on liian löysä koska en ottanut siihen ohuempia puikkoja, ja muutenkin tuo hattu taitaa olla aika pitkälti purkutuomion alla. Malli oli kuitenkin tosi mukava neuloa muutamia pitkiä langanjuoksuja lukuun ottamatta, ja aion ehdottomasti jossain vaiheessa ottaa revanssin tämän pipo-ohjeen kanssa!

 

lilou

 

Postauksen alussa mainitsemallani Levin reissulla aloitin aivottoman matkaneuleen tarvetta paikkaamaan eräänlaisen mukaelman Veera Välimäen suunnittelemasta Kappa-huivista. Mukaelma tämä oma kappaleeni on monestakin syystä, ja yksi selvimmistä on sen pituus: neuloin huivin käyttäen siihen vain yhden vyyhdin lankaa. Alkuperäisessä ohjeessa huivin pituus on noin tuplat tähän verrattuna, mutta ajattelin, että omaan käyttööni putkilo sopii paremmin hieman lyhyempänä. Lisäksi koko homma on tosiaan vain yhdellä värillä tehty, kun taas alkuperäisessä värejä on neljä.

 

puolikappa1

 

Jotta liian helpoksi ei olisi projekti mennyt, huivin ohjetta ei saa ostettua netistä vaan sen ainoa lähde on Huivileikki-niminen kirja ja kuinka ollakaan, jokaisesta lähialueen kirjastosta Huivileikki oli lainassa. Pattitilanne! Sain onneksi muutamalta kaverilta joitain vinkkejä huivin aloittamiseen, ja niillä sain projektin onnistumaan ihan hyvin. Maksullista, erikseen myynnissä olevaa ohjetta en tietenkään olisi soveltanut omasta päästä, mutta koen, että tässä tapauksessa kovin suurta vääryyttä ei päässyt tapahtumaan. Olisin nimittäin ollut täysin halukas maksamaan ohjeesta, mikäli mahdollisuus siihen olisi ollut, eikä kirjastossa pyörähtäminenkään olisi hyödyttänyt suunnittelijaa rahallisesti. Täytyy myöntää, että mietin kyllä silti tosi pitkään noiden levennysten laskemista – toisen työn plagiointi tai lievempi apinointi tuntuu kaiken kaikkiaan vaan niin väärältä!

Viimeisenä voimme kuitenkin palata vielä vähän kevyempiin aiheisiin, ja vilkaista tätä alla olevaa huivia, joka on puikoillani juuri nyt. Malli on jälleen Veera Välimäen suunnittelema, tällä kertaa huivi nimeltään Stay Soft Shawl. Minulla on useampi käsinvärjätty ihanuus tuolla hyllyssä odottamassa neulomista, ja jostain syystä minua on viime aikoina kutkuttanut yhdistää ne kaikki ihan tavallisen valkoisen kanssa. Tämän huivin kanssa päätin antautua kiusaukselle, joten nappasin tämän Rouva SilmuSolmun käsin värjäämän merinosukkalangan kaveriksi luonnonvalkoista Dropsin Nordia ja aloin posottaa.

 

rannalla

 

Kuvassa lankojen sävy on ilta-auringon ansiosta varsin lämmin, mutta siitä saa jonkinlaisen kuvan tuosta Rantakivikko-nimellä kulkevasta kauniista langasta. Kuten jotenkuten näkyy, huivi on epäsymmetrinen kolmio ja se neulotaan ainaoikealla. Nyt olen päässyt jo raitaosion yli, ja aion posotella vielä jonkin aikaa kunnes tulee aika päätellä ensimmäinen osio ja aloittaa toinen. Olen huomannut, että tosi monet neulovat tätä samaa huivia juuri nyt, mikä on ihan hauska juttu koska itse aloittaessani en ollut lainkaan tietoinen tästä trendistä. Huivia on kyllä ollut tosi mukava neuloa, eli en ihmettele tätä buumia lainkaan!

Sellaista kuuluu tänne, entäpä sinne? Olisi tosi kiva kuulla mitä teillä lukijoilla on puikoilla juuri nyt, tai että mitä yleensä tykkäätte neuloa keväisin! Ainakin minusta tuntuu siltä, että neuleet kevenevät ja langat ohentuvat ihan hurjasti mitä lähempänä kesää ollaan 🙂

❤: Emmi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s