Make Nine -haaste

Vuoden alussa monilla on tapana asettaa itselleen kaikenlaisia tavoitteita, joko koko vuodelle tai lyhyemmille ajanjaksoille. Myös minä mietin alkuvuodesta, onko käsitöiden saralla sellaisia asioita, jotka tahtoisin ehdottomasti saada aikaiseksi vuonna 2018. Ajatus kuitenkin tyssäsi siihen, että kuukausitavoitteet tuntuivat liian kahlitsevilta, mutta toisaalta en ollut ihan valmis sitoutumaan myöskään koko vuoden kestäviin teemoihin. Ratkaisu löytyi – mistäpä muualtakaan kuin – käsityösomen maailmasta.

Olen jo pidemmän aikaa seurannut Inside Number 23 -käsityöpodcastia, jonka tekijä Katie julkaisi hetki sitten videolla omat suunnitelmansa Lucky Lucille -blogin Make Nine -haasteeseen. Haaste on alunperin lähtenyt liikkeelle ilmeisesti ompelumaailmasta, mutta mikään ei tietysti estä muokkaamasta sitä juuri omien tähtäinten mukaiseksi. Make Nine ei aseta mitään aikarajoja, joiden sisällä pitäisi saada X määrä töitä valmiiksi, vaan sen pointtina on olla pikemminkin jonkinlainen ohjenuora ja suunnittelutyökalu jotta tekeminen suuntautuu hyödyllisiin tai tarpeellisiin asioihin.

Osittain Lucky Lucille -blogin apukysymysten ja osittain omien keskeneräisten neuleiden pohjalta sain kasaan nämä yhdeksän asiaa, jotka haluan saada tehtyä vuoden 2018 aikana. Vuoden lopussa on kiinnostava palata tähän listaan, ja katsoa, miten se on elänyt näiden kuukausien aikana!

1. Find Your Little Bird

IMG_7754

Aivan ensimmäiseksi listalle päätyi nyt jo varsin hyvässä vaiheessa oleva Little Bird -paitani. Malli on Veera Välimäen suunnittelema, ja se neulotaan ohjeen mukaan pitsivahvuisesta (800m/ 100g) langasta. Olen tehnyt oman paitani pienillä muutoksilla, sillä käyttämäni lanka on hitusen paksumpaa (600m/100g), ja ohjeesta poiketen neulon oman kappaleeni yhdistäen siihen Andrea Mowryn So Faded -paidan väriliukuidean. Tästä tulee todella kiva kevät- ja syyspaita, joka olisi tietysti kiva saada valmiiksi jo nyt alkukeväästä!

2. Crush

Toisena listalla on Anna Johannan suunnittelema Crush-briossipaita (linkki vie testiketjuun, sillä ohjeella ei ole vielä omaa sivua). En ole neulonut briossia kovin paljoa ennen tätä projektia, mutta ennen aloittamista treenasin joillakin lapasohjeilla ja huomasin, että briossihan sujuu oikeastaan ihan mainiosti kun sen uskaltaa vain aloittaa. Tällä hetkellä Crush on tietenkin etusijalla kaikkiin muihin neuleisiini nähden, sillä sen täytyy olla valmis helmikuun loppuun mennessä. Tästä paidasta tulee ihanan muhkea ja pehmeä, enkä malttaisi odottaa, että saan vetää sen päälleni!

3. Kämmekkäät ihan itselle

fingerless-is-the-new-heavy

Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen neulonut ainakin kuudet kämmekkäät, joista yhdetkään eivät jääneet minulle vaikka oikeastaan olen koko ajan tarvinnut sellaisia. Nyt on aika tehdä muutos tähän asiaan, ja neuloa omaan käteen istuvat kämmekkäät – opintojeni takia kirjoitan todella paljon tietokoneella, ja jostain syystä käteni viilenevät epämiellyttävän paljon siinä hommassa. Kuvituskuvana syksyllä 2016 Dropsin Alpacasta neulotut kämmekkäät.

4. Pipo ihan itselle

Korvani ovat ihan uskomattoman herkät kylmälle ja etenkin viileälle tuulelle, joten garderobini vaatii ehdottomasti kunnollista, tiivistä ja paksua pipoa. Tällä hetkellä kuljen useimmiten kaupasta ostettu pipo päässä, mikä on tietenkin vähän noloa kun voisin itse tehdä vähintään yhtä hyvän. Olen ajatellut neulovani jonkun kauniin kirjoneulepipon, mutta ohjetta en ole valinnut vielä. Instagramissani on tosin viime päivinä vilahdellut Caitlin Hunterin sympaattinen Lilou Hat, jonka saatan hyvinkin päätyä neulomaan.

5. Uudet aluslapaset

Näyttökuva (7)

Olen hyvin palelevaista tyyppiä, joten käytän talvisin käytännössä koko ajan jonkinlaisia yksinkertaisia, pehmeitä tumppuja kirjoneulelapasteni alla. Tällä hetkellä aluslapasten virkaa toimittavat aivan iän ikuisen vanhat Novitan Tico Ticosta neulotut pertsat, mutta ne voisi mielestäni jo korvata vähän lämpöisemmällä ja pehmoisemmalla parilla.Yllä oleva kuva on omasta Instagramistani, näitä lapasia olen käyttänyt kaikista eniten siitä asti kun sain ne mummoni siskolta.

6. Vauvaneuleita ❤

Ei huolta, sukulaiset, nämä eivät ole jäämässä meidän talouteemme! Ystäväni odottaa kevätvauvaa, ja haluan ehdottomasti neuloa jotakin pehmeää, ihanaa, lämmintä ja suloista tälle uudelle tulokkaalle. Ensin täytyy tosin saada tuo testineulepaita pois puikoilta! Onneksi pienten ihmisten vaatteet ovat pieniä ja valmistuvat nopeasti, eli ehdin neuloa vaikka mitä vielä oman paitani jälkeen.

7. Lämmin huivi

Myös seitsemäs suunnitelma on tulossa omaan kaappiin. Minulla ei tällä hetkellä ole ainoatakaan isoa, muhkeaa ja lämmintä huivia, ja tämä epäkohta täytyy korjata. Huiviohjeita olen onnistunut hamstraamaan niin monta, että edes ohjeen puute tai sen löytämisen vaikeus ei voi tulla tämän suunnitelman tielle. Varovaisesti veikaten tämä projekti voisi ehkä olla alkusyksyn heiniä, koska keväällä paidat vievät aikaa ja kesällä tällainen muhku työ ei ehkä ole se ideaalein – olettaen siis, että saamme nauttia lämmöstä kesällä.

8. Pipo miehelle

miehen-raitapipo

Neuloin vuosi sitten avokilleni tuon yllä olevan pipon, mutta kaikesta sovittelusta huolimatta siitä tuli melkoisen huonosti istuva eikä mies ole käyttänyt sitä paria kertaa enempää. Nyt voisi siis olla hyvä aika neuloa uusi pipo, sillä ainakin omasta mielestäni tiedän nyt vähän enemmän siitä, miten pääasia kannattaa neuloa ja millaiset mitat siinä olisi hyvä olla. Tämän ensimmäisen yrityksen neulominen ilman ohjetta ei ehkä ollut se kaikista viisain ratkaisu, mutta tulipa opittua miten ei kannata tehdä!

9. Enemmän itse tehtyjä lahjoja

ystävän-yllärikämmekkäät

Vuoden mittaan on synttäreitä, nimppareita, joulua ja ties mitä kissanristiäisiä, ja haaveilen aina enenevissä määrin siitä, että voisin antaa enemmän itse tehtyjä asioita lahjaksi. Kumma kyllä, niitä itse tehtyjä lahjoja on paha antaa mikäli niitä ei tee etukäteen valmiiksi, ja viimeisenä tavoitteena tänä vuonna voisin panostaa vähän enemmän siihenkin! Yllä olevassa kuvassa on yksi viime vuonna lahjaksi mennyt työni, ystävän yllärikämmekkäät. Näitä lisää!

Millaisia juttuja sinä olet haastanut itsesi tekemään tänä vuonna, vai teetkö asioita  mieluummin fiilispohjalta?

❤: Emmi

Yksi kommentti artikkeliin ”Make Nine -haaste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s