Uusi vuosi, uusi bujo + jouluarvonnan voittaja!

Vuosi vaihtui, ja samalla vaihtui myös mukanani kulkeva muistikirja. Tässä postauksessa kurkataan uuden bujoni kansien sisään, ja kerron teille, mitkä ovat minulle bujon tärkeimmät asiat tai ominaisuudet. Tekstin lopusta löydät käsityöbloggaajien joulukalenterin aaton luukussa olleen arvonnan voittajan!

IMG_7727

Ihan ensimmäisellä sivulla on alkuperäisestä ideasta hieman muokattu avain, eli koko bujon käyttämisen ja lukemisen koodisto. Bullet Journalin kehittäjän, Ryder Carrollin, mukaan tehtävät ovat pieniä pisteitä ja tapahtumat ympyröitä, mutta omasta mielestäni jako on loogisempi näin. Olen myös lisännyt symbolien joukkoon kasan erilaisia asioita – esimerkiksi deadlinet on näin opiskelijana hyvä erottaa muista asioista, jotta työt tulee varmasti palautettua ajoissa. Olen sisällyttänyt myös joitain harrastuksiani suoraan symbolien joukkoon, pyrkien kuitekin pitämään kuvat helposti piirrettävinä, toisistaan erottuvina ja melko yksinkertaisina.

IMG_7728

Seuraavalle aukeamalle lisäsin yksinkertaisen kalenterin tästä vuodesta. Etenkin kauemmas tulevaisuuteen sijoittuvia menoja on mielestäni huomattavasti helpompi aikatauluttaa, kun kuukausien kulun näkee yhdellä aukeamalla. Ensin mietin, että olisi hauska piirrellä jotakin sivujen ulkoreunoille, mutta oikeastaan pidän tästä asettelusta tällaisena tyhjänä ja selkeänä enemmän. Viikkojen numerot saatan vielä lisätä, mutta muuten taidan pitäytyä tässä yksinkertaisessa ulkoasussa! Mietin myös sitä mahdollisuutta, että joka kuukauden alle mahtuisi kirjoittamaan pari isompaa menoa tai lomaa mikäli sellaisia tulee, mutta saa nähdä, millaiseksi aukeama käytössä muodostuu.

IMG_7729

Koko vuoden kalenterin jälkeen siirrytään askelta pienempään yksikköön, future logiin eli vapaasti suomennettuna lähitulevaisuuden tapahtumiin. Minusta lähitulevaisuus-sivu toimii parhaiten pystysarakkeilla, ja vanhalla tutulla ulkoasulla oli helppo jatkaa myös uudessa vihkossa. Kuten tästä kuvasta näkyy, en yleensä jaksa värkkäillä viivoittimen kanssa joten viivat eivät ole ihan suoria, mutta mitäpä pienistä. Jos kuukausille tulee paljon tapahtumia, kontrastivärillä tehdyt viikkoja rajaavat viivat jäävät joka tapauksessa taka-alalle.

Future logini ulottuu tällä hetkellä huhtikuulle, ja kuten ennenkin, seuraavan login aika tulee sitten kun ensimmäinen toukokuun tapahtuma ilmenee. En koe tarvetta tehdä näitä sivuja valmiiksi etukäteen, sillä kevääseen mennessä ehdin käyttää jonkinlaisen siivun kirjan sivumäärästä joka tapauksessa. Kun teen aukeaman vasta tarpeeseen, se on lähempänä silloin aktiivisesti käytössä olevia sivuja. Lisäksi saatan saada jonkin uuden idean lähitulevaisuus-sivujen toteutuksesta, enkä pääsisi kokeilemaan sitä mikäli kaikki olisi jo valmiina. Miksipä tekisin itselleni valmiin kalenterin, kun bujon pointti on juuri joustavuus ja muokkautuvuus elämäntilanteen mukaan?

IMG_7731

Heti lähitulevaisuus-sivun jälkeen on mielestäni yksi oman bujoni ehdottomasti tärkeimmistä sivuista, nimittäin kuukautiskalenteri. Nyt kannattaa skipata postauksen loppuun, mikäli koet, ettet halua tietää mitään naisten terveydestä tai siitä, miksi itsestään on tärkeä huolehtia!

Öljynvaihtosivuni on käytännössä viime vuoden trackerini lihavoitu ja viilattu versio. Alla on screenshot Instagramistani, ja kuvassa näkyy viime vuoden versio silloin kun siinä ei vielä ollut merkintöjä. Lienee ihan ymmärrettävää, että en halunnut ottaa teille valokuvaa nyt jo täydestä seurantasivusta. Joka tapauksessa, viime vuoden trackerissa itse seuranta oli yhdellä sivulla, ja siinä oli yhden pistevälin pystysarake jokaiselle kuukaudelle. Uuteen versioon lihotin kuukausien sarakkeet tuplaleveiksi, jotta kaikkea ei tarvitse tunkea yhteen pieneen ruutuun. Pahimpina päivinä jouduin nimittäin tirhustamaan kolme tai neljä symbolia tuohon 0,5cm x 0,5cm laatikkoon, mikä kieltämättä kävi hermoille useammin kuin kerran tai kaksi.

Viime vuodesta poiketen pienensin memo-saraketta melko lailla, sillä aihepiiriin liittyviä merkintöjä ei ehtinyt vuoden mittaan tulla kovin montaa. Lisäksi aukeamalla on vertailun vuoksi tiedot viime vuoden kiertojen pituuksista, ja sarake ensi vuoden vastaaville tiedoille. Tarkimmat teistä huomasivat varmasti tuolta taulukosta, että en käy joka kuussa aivan kellon lailla, joten koen tosi hyödylliseksi mahdollisuuden palata edellisiin kuukausiin. Voin vertailla kuluvan kuukauden fiiliksiä aiempiin rytmeihin, ja samalla huomaan mahdolliset poikkeavuudet nopeammin. Minulle tästä aukeamasta on tullut vuoden aikana yksi tärkeimmistä koko bujossa, sillä olen vihdoin alkanut hahmottaa myös migreenini yhteyksiä sekä elämäntapoihin että hormonitoimintaan – mikä helpotus!

Näyttökuva (6)

Kuvaamieni osien lisäksi bujossani on myös sisällysluettelo, joka itse asiassa on printattu valmiiksi tähän uuteen Leuchtturm1917-merkkiseen muistikirjaani. Tuttavallisesti nimellä Lettu kulkevassa kirjassa on valmiiksi myös sivunumerot, mikä on ihan kiva lisä verrattuna viime vuoden palvelleeseen Moleskineen. Kun nyt eroja ryhdyin listaamaan niin Lettu on Moleskineä ehkä noin sentin leveämpi, ja Leuchtturmissa on kaksi merkkinauhaa Moleskinen yhden nauhan sijaan. Muita ratkaisevia eroja näissä kirjoissa ei mielestäni ole, sillä molemmista saa vahvemman kynän kuultamaan läpi melko helposti ja paperi on hyvin pitkälti saman tuntuista. Sen enempää en siis osallistu tähän ikuisuuskysymykseen (ainakaan vielä), koska molempien merkkien kirjat ovat mielestäni oikein päteviä bujoiluun.

Vielä viimeisenä se asia, jota moni luultavasti tuli täältä kurkkimaan, nimittäin jouluaaton arvonnan voittaja! Ikävä kyllä aika monelta oli unohtunut sähköpostiosoite, joten osallistujien joukko kutistui melko pieneksi. Tuosta joukosta voittajaksi selviytyi random.org-sivuston tarjoamalla generaattorilla arvottuna Teresa S., jolle olenkin jo laittanut sähköpostia voitosta. Onnea!

Hauskaa alkanutta vuotta kaikille teille, nähdään taas pian uusien päivitysten parissa!

♥: Emmi

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi vuosi, uusi bujo + jouluarvonnan voittaja!

 1. Olisin painanut tykkää, mutta vaati kirjautumisen… onkohan itsellänikin moinen. Pitääpä tarkistaa.

  Mutta sulla on niin kauniit sivut. CAS!

  Pienet oivallukset ovat huippuja. Aion kopioida ja merkata omaan kirjaani ylös, montako ruutua sivulla on. Aina saa olla laskemassa…

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! 🙂 Aika mielenkiintoista, että tykkääminenkin vaatii kirjautumisen, täytyy ehkä selvitellä onko sitä mahdollista kiertää mitenkään.

   Tuo ruutumääräidea on napattu ajat sitten jostain satunnaisesta somekuvasta eli krediittejä keksinnöstä en ota, mutta on se vaan näppärä pikkujuttu! Ilman en enää jaksaisi olla, laskemiseen meni hermot täälläkin 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s