Virkattu kuusenalusmatto

Tänä vuonna se tapahtui – ostimme ensimmäisen ihan oman joulukuusen asuntoomme. Se on valkoinen, se on suloinen ja siinä on neljä hyvin kapeaa jalkaa – siispä sen alle piti saada matto. Muovikuusi ei onneksi varista neulasiaan eikä maton siksi tarvitse olla suuri tai sileä, joten tartuin helppoon vaihtoehtoon ja virkkasin pienen pyörylän trikookuteesta.

IMG_7533 (3)

Kuusenalusmatto
Koko: ⌀ n. 40 cm
Materiaali: Lankavan valkoinen trikookude
Koukku: 10 mm

Virkkasin maton käyttämällä pelkkiä pylväitä, ja ”ohje” on taas kerran omasta päästä. Aloitin virkkaamalla kuteesta tehdyn lenkin ympärille 12 pylvästä, yhdistin ne piilosilmukalla ympyräksi ja jatkoin ihan tavallisella ympyrän kaavalla eteenpäin:
– 2. krs: *1 pylväs, 2 pylvästä samaan silmukkaan*, toista *-*, yhdistä piilosilmukalla
– 3. krs: *2 pylvästä, 2 p samaan silmukkaan*, toista *-*, yhdistä piilosilmukalla
– 4. krs: kaksi pylvästä joka neljänteen silmukkaan, ja niin edelleen
– Viimeisen kerroksen jälkeen päättelin kuteen tiukasti työhön huolittelematta reunaa sen kummemmin

IMG_7538 (2)

Neljännen ja viidennen kerroksen välissä vaihdoin lisäysten paikkaa niin, että ne siirtyivät edellisen kerroksen lisäyskohtien puoliväliin. Jos lisäysten paikka on sama kerroksesta toiseen, matosta ei välttämättä tule pyöreää vaan se alkaa näyttää koko ajan kulmikkaammalta – tämän näkee selvemmin jos aloittaa vaikka kuudella pylväällä. Kahdellatoista aloittaessa kulmikkuus ei vielä tämän kokoisessa matossa näy ehkä lainkaan, mutta halusin kuitenkin pelata varman päälle.

Matto jäi kupruilemaan ulkoreunaltaan hitusen verran, mutta ajattelin, että siinähän sitten kupruilee. Jo kuvista huomaa selvästi sen, että kuteen paksuus vaihtelee hurjan paljon, ja etenkin viimeiset kaksi kerrosta ovat paljon paksumpia kuin sisemmät. Siksi en halunnut purkaa mattoa, toki tuo kurtistelu olisi tasoittunut parin lisäyksen väliin jättämisellä mutta ongelma ei mielestäni ole kuitenkaan niin iso, että purkaminen olisi ollut fiksua. Suunnittelin, että joulun jälkeen matto voisi löytää paikkansa vessan lattialta, ja siellä se viimeistään tasoittuu askelten alla sen verran, että näin lievä kupruilu loppuu.

IMG_7539 (2)

Aihepiiriin, siis joulukuuseen, liittyen otin pari kuvaa myös kuusessa roikkuvista koristeista. Meillä on selkeästi eniten tylsiä, teollisia muovipalloja, mutta kuusessa killuu myös joitakin käsin tehtyjä koristeita. Unelmani olisi verhota kuusi kokonaan itse tehtyihin koristeisiin, mutta en usko että se on kovin realistinen tavoite edes parin vuoden sisään. Olen pohjimmiltani vähän sellainen tyyppi, että innostun tällaisista DIY-ideoista tosi helposti, mutta toteutusvaihe piiputtaa toiston takia lähes yhtä nopeasti – mikäli siis saan aikaiseksi aloittaa laisinkaan.

IMG_7536 (2)

Yllä oleva enkeli on toinen kahdesta keskenään samanlaisesta koristeesta, jotka ostin Tampereen Kädentaidot -messuilta tänä vuonna. Ikävä kyllä en saanut enää jälkikäteen selvitettyä enkelit valmistaneen yrityksen nimeä, mutta joka tapauksessa koristeet ovat aivan ihastuttavat ja niistä tulee ehdottomasti meidän kuusemme vuosittaiset vakiovieraat!

IMG_7535 (2)

Viimeisenä esittelyssä on virkkaamalla koristeltu rengas, jonka olen saanut lukioaikaiselta kämppikseltäni joululahjaksi joitakin vuosia sitten. Myös tämä on yksi suosikeistani – johtunee siitä, että koriste tuo mieleen sekä hyvän kaverin että koristeen kanssa paketissa olleet, itse tehdyt keksit! Kukapa ei muistelisi hyviä keksejä vielä vuosienkin päästä?

♥: Emmi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s